Praktijkinformatie

Over mij

Mijn naam is Miranda Kampstra-Muiser en ik ben sinds 1999 werkzaam als Podoposturaal Therapeut. Dit specialisme onderscheidt zich van die van podologen en podotherapeuten door niet alleen de voet (podo) maar ook de houding (postuur) centraal te stellen. Aanvullend ben ik werkzaam als kinderpodoloog.

Visie

Mijn visie van podoposturale therapie is het samen streven naar een goede houding, om in de toekomst weer zonder zooltjes te kunnen.

Mijn uitgangspunt is daarbij het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Daar waar nodig wordt hulp aangeboden in de vorm van onder andere therapiezooltjes. Deze moeten niet worden verward met steunzolen.

De kracht van de voet zit namelijk in haar dynamiek. In het algemeen werkt steunen dat tegen. De voet is er bij gebaat wanneer men minder vaak schoenen draagt en vaker op blote voeten loopt. Bij specifieke klachten kan een steunzool de juiste aanpak zijn.

Mijn streven is om de therapiezooltjes in dezelfde week van intake en onderzoek klaar te hebben. Daar waar nodig werk ik graag samen met andere zorgverleners.

Vergoedingen

Bij de uitgebreide aanvullende pakketten van DSW, Nationale Nederlanden, Salland en Zorg en Zekerheid is er een vergoeding mogelijk.

Ik ben aangesloten bij de beroepsgroepen voor podoposturale therapie I.F.P.B. e.V. onder lidmaatschapsnummer 0031 00050 14 en OPGen onder lidmaatschapsnummer 120298.

Tarieven

De onderstaande tarieven zijn geldig tot 1 januari 2022.

Consult € 44,00
½ Consult € 31,00
Eerste onderzoek incl. consult € 71,00
Basistherapiezolen ½ * € 74,00
Basisherapiezolen ¾ € 94,00
Basistherapiezolen heel € 94,00
Opbouwmateriaal laag € 23,50
Opbouwmateriaal hoog € 33,00
Nieuwe afdeklaag € 22,00
Verzuimde afspraak € 31,00

* Er wordt geen opbouwmateriaal gerekend bij ½ therapie- en kinderzolen.